Pikas: korte verhalen voor smartphone en tablet

0

Deze week is de app Pikas gelanceerd. In Pikas vind je korte verhalen die je in maximaal zo’n 20 minuten kunt lezen, in diverse genres. Ze zijn speciaal geschreven en ontworpen om vanaf een smartphone- of tabletscherm te lezen. Ook bezoekers van de website kunnen zelf verhalen schrijven voor in de app.

De verhalen van Pikas zijn allemaal volgens een bepaald stramien geschreven: een Pikas-verhaal heeft altijd 3 tot 8 personages, iedere minuut een wending, en er zijn altijd 3 verschillende ontknopingen. Daarnaast zijn er ook non-fictie verhalen, zoals biografieën, en verhalen voor kinderen.

In de overzichtelijk vormgegeven app vind je de ingebouwde shop voor het kopen van verhalen, voor 0,89 euro per stuk. Verder zit er iedere week een gratis Pikas in de app. Bij elk verhaal heb je de mogelijkheid om het lettertype en de grootte aan te passen. Ook kun je de achtergrondkleur wijzigen. De leesmodus ziet er verder wel erg basic uit, een contrast met de rest van de vormgeving van de app.

In de app staan momenteel meer dan 30 verhalen, zowel losse als verhalen in een serie. De beschikbare categorieën zijn humor, spanning, drama, bio, reizen, kinderen en erotiek. Er zijn verhalen van onder anderen Marelle Boersma en Jan Dijkgraaf.

De initiatiefnemers van de app, Ric Hofmans en Hans Kraaijeveld, vonden het tijd voor vernieuwing in de uitgeverijwereld: “Bestaande verhalen, boeken en publicaties zijn in nieuwe online kanalen en nieuwe mediadragers gepusht, eigenlijk met steeds hetzelfde doel, namelijk boeken verkopen. Pikas Media wil een verhaalvorm aanbieden die nooit bedoeld is voor het papier”

Pikas is beschikbaar voor Android en iOS.

Vorig artikelEbooks via mail versturen naar Pocketbook Touch
Volgend artikelSony’s 13.3 inch ereader vanaf december op de markt
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in