Sony’s 13.3 inch ereader vanaf december op de markt

1009
0
DELEN

Sony brengt in december de eerste ereader met eInks Mobius-scherm op de markt. Het gaat om een ereader met een scherm van 13.3 inch grootte (ongeveer A4-formaat), die vooral opvalt door de hoge prijs van omgerekend ongeveer 750 euro. Het apparaat is gericht op studenten en het bedrijfsleven.

Diverse bedrijven hebben al geprobeerd om een grote, dunne en lichte ereader op de markt te brengen, maar allen mislukten tot nu toe, vooral door een te hoge prijs. Sony kondigde in mei dit jaar aan dat het werkte aan de ontwikkeling van een nieuwe A4-formaat ereader, die gebruik maakte van het nieuwe 13.3 inch schermformaat van eInk, genaamd Mobius.

Nu is bekend dat dit apparaat vanaf 3 december in Japan leverbaar zal zijn, voor een prijs van 98.000 yen, omgerekend zo’n 750 euro. Het scherm van de ereader heeft een resolutie van 1.200 bij 1.600 pixels, er is 4GB schijfruimte, wifi en een geheugenkaartingang. De ereader kan zowel met de vinger als met een speciale stylus bediend worden. Hij heeft volgens de specificaties enkel ondersteuning voor PDF-bestanden, en dus blijkbaar niet voor ePub. Daarnaast is het mogelijk om bestanden te delen met andere gebruikers van de nieuwe ereader of bijvoorbeeld als student antwoorden of aantekeningen te delen met een docent.

Het is nog niet bekend of Sony de ereader ook in andere landen gaat verkopen.

Hieronder zie je een video van Engadget waarin het apparaat aan bod komt.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER