Sony vanaf 11 december volledig over op ePub

0

Van de zomer kondigde Sony het al aan. De volledige Sony eBookstore zou alleen nog maar ePub ebooks gaan verkopen. De nieuwe naam van de winkel: Reader Store.

Sony’s eBookstore had aanvankelijk alleen ebooks in het eigen formaat BBeB in de verkoop. In augustus kondigde Steve Haber van Sony aan, dat ze geleidelijk hun ebooks zouden omzetten naar het open ePub formaat, zodat hun ebooks ook op andere ereaders dan de Sony gelezen konden worden. Daarmee openden ze hun ebookwinkel voor niet-Sony gebruikers.

Per 11 december 2009 is het project voltooid en zijn de ebooks allemaal omgezet naar ePub. Dat viert Sony met een aantal veranderingen.
De eerste verandering is de naam: de Sony eBookstore wordt omgedoopt naar Reader Store en is vanaf 11 december 2009 te bereiken op readerstore.sony.com. Deze URL is nog niet live, in de aankondiging wordt nog gelinkt naar de oude URL: ebookstore.sony.com.

Ten tweede is er het al eerder besproken nieuwe formaat waarin de ebooks worden aangeboden, namelijk ePub. Ebooks in het formaat BBeB blijven leesbaar op de Sony ereaders. Je bent deze ebooks dus niet kwijt en ze worden niet onleesbaar. Als je een eerder aangekocht ebook opnieuw downloadt, dan is dat wel in het formaat ePub.

En ten derde is de eBook Library vanaf 11 december in versie 3.1 beschikbaar voor PC en Macintosh. Hierbij zit onder meer ondersteuning voor de Sony Daily Edition die binnenkort gelanceerd zal worden (beschikbaar in de voorbestelling) en ook ondersteuning voor Windows 7 en MAC OS X 10.6 (Snow Leopard).

Om al deze veranderingen mogelijk te maken, is de Sony eBookstore op donderdag 10 december vanaf 14.00 uur lokale tijd (23.00 uur in Nederland) even niet beschikbaar.

(Via: eBookstore Sony.)

Vorig artikelPiraterij van ebooks daalt of toch niet?
Volgend artikelAmazon past Kindle aan voor blinden en slechtzienden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in