Amazon past Kindle aan voor blinden en slechtzienden

0

Amazon heeft toegezegd in de tweede helft van 2010 de Kindle aan te passen, zodat blinden en slechtzienden beter overweg kunnen met de Kindle ereader. Er komt een grotere letter en de menu-items worden voorgelezen.

Eén van de veranderingen is dat er een grotere letter bijkomt. Dit zevende supergrote font is twee keer zo hoog en twee keer zo breed als het grootste font dat nu in de Kindle zit.

Een andere verandering is dat de menu’s gesproken gaan worden, zodat de lezer zonder hulp door de menu’s kan bladeren. Dit is een toevoeging op de Read to me functionaliteit die nu al in de ereader aanwezig is.

Over de text-to-speech functie van de Kindle was begin 2009 veel te doen. De auteursorganisaties in Amerika vonden het voorlezen een inbreuk op de rechten van auteurs en uitgevers en vroegen Amazon om deze functie uit te zetten of auteurs en uitgevers in ieder geval de keuze te geven om text to speech wel of niet toe te staan.

Amazon vond de text-to-speech functie geen rechtszaak waard en heeft daarom besloten om auteurs en uitgevers de keuze te geven om TTS aan of uit te zetten. Dat leidde weer tot protesten van organisaties die zich inzetten voor visueel gehandicapten. Deze protesten hadden echter geen succes: de TTS-functie is niet terug aangezet.

De nieuwe functies staan gepland voor een release in de zomer van 2010, volgens het persbericht van Amazon. Hiermee probeert Amazon tegemoet te komen aan de vragen van blinde en slechtziende mensen. Of volledige TTS terugkomt, is de vraag. Het persbericht zegt er niks over. Ook zegt het persbericht niets over de Internationale Kindle 2 en of de genoemde aanpassingen ook voor deze ereader beschikbaar zullen komen.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelSony vanaf 11 december volledig over op ePub
Volgend artikelCrunchPad gaat verder als JooJoo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in