Managementboek.nl introduceert ‘klantvriendelijk beveiligde ebooks’

0

Als een van de eerste grote boekhandels brengt Managementboek.nl exclusief ebooks op de markt die zijn voorzien van social drm. De boekwinkel zegt hiermee tegemoet te komen aan de wensen van managers en business professionals doordat de ebooks zo op elk apparaat makkelijk leesbaar zijn.

Volgens Managementboek.nl stonden enkele belemmeringen de doorbraak van digitaal lezen tot nu toe nog in de weg. Zo ontbrak het aan een goede open standaard en hadden beginnende digitale lezers te maken met klantonvriendelijke beveiliging. Managementboek.nl kiest voor een andere benadering en hanteert social DRM, waarbij bestanden worden gemarkeerd met zichtbare en onzichtbare kenmerken. De ebooks bevatten echter geen kopieerbeveiliging, waardoor de lezer nagenoeg geen beperkingen meer ondervindt.

“Wij gaan uit van een volwassen benadering van de klant en vertrouwen op goed fatsoen van de zakelijke gebruiker,” aldus Kees Visser, directeur van Managementboek.nl. Hij roept de boekenbranche op om dit voorbeeld te volgen. De beveiliging van digitale content, of het nu muziek of tekst betreft, is volgens hem nooit waterdicht. Het is vaak een kwestie van tijd voordat het systeem dat daarvoor worden gebruikt wordt gekraakt. Bovendien is zo’n bescherming van copyrights doorgaans erg gebruiksonvriendelijk.

Nog voor het eind van het jaar heeft Managementboek.nl honderd tot honderdvijftig titels beschikbaar. “We willen dit aanbod stapsgewijs (per uitgever) uitbreiden en hopen volgend jaar duizend managementtitels met social DRM aan te kunnen bieden,” aldus Visser. Ter introductie biedt Managementboek.nl een vijftal klassieke titels van Academic Services aan tegen een aantrekkelijke prijs.

(Via: Managementboek.nl.)

Vorig artikelEbookgeschenk Lydia Rood ook naar Vlaanderen
Volgend artikelKBb en GAU starten 1 januari met realisatie Nederlands ebookplatform

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in