Geanimeerde prentenboeken binnenkort in Nederlandse bibliotheken

0

NBD Biblion start binnenkort met het aanbieden van Fundels. Fundels bestaan uit prentenboeken, aangevuld met een interactieve online versie. In België zijn de prentenboeken al een groot succes. In ons land zullen Fundels vanaf januari 2012 te leen zijn via openbare bibliotheken.

Fundels staat voor ‘bundels vol fun’ en zijn ontwikkeld door het Belgische Playlane. Veel Vlaamse uitgevers van kinder- en prentenboeken maken deel uit van het project. Nederlandse uitgeverijen werken eveneens aan dit project waaronder Gottmer, Kluitman en de Fontein. De prentenboeken worden met behulp van een Fundel-lezer (RFID-lezer) met de computer verbonden. De digitale versie van het boek bevat het voorgelezen en geanimeerde verhaal en verschillende toepassingen om schrijf-, spreek-, luister-, lees- en rekenvaardigheden te verbeteren.

Op het moment zijn er 37 prentenboeken beschikbaar als Fundel en is het de bedoeling om elk jaar 12 nieuwe titels op de markt te brengen. Daarnaast heeft Playlane ook een app voor iPad en iPhone uitgebracht. De app biedt tien prentenboeken aan voor 3,99 euro per stuk en is verkrijgbaar in de App Store.

(Via: InCT)

Vorig artikelOverheid wil landelijke digitale bibliotheek
Volgend artikelDagblad van het Noorden verkrijgbaar op iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in