Bambook Sunflower: nieuwe ereader met Mirasolscherm #ces2012

0

Aan de vooravond van de CES-beurs in Las Vegas heeft Qualcomm de Bambook Sunflower aangekondigd. Dat is, na de Kyobo eReader, de tweede ereader die uitgerust is met een Mirasolscherm dat het mogelijk maakt om ebooks in kleur weer te geven. Het apparaat wordt in februari op de markt gebracht in China.

Het toestel wordt gedistribueerd door Shanda, de tweede belangrijkste speler op de Chinese ereadingmarkt die via zijn ebookstore zo’n miljoen ebooks verdeelt.

De Bambook Sunflower – de opvolger van de Bambook eInk-reader uit 2010 – heeft een 5,7-inch Mirasolscherm met een resolutie van 1024 bij 768 pixels, draait op Android 2.3 en wordt aangedreven door een 1GHz SnapDragon processor.

Het apparaat maakt gebruik van dezelfde schermtechnologie en dezelfde hardware dan de Kyobo eReader. Naar dit toestel werd reikhalzend uitgekeken, omdat het een energiezuinig scherm heeft waarop ebooks in full color weergeven kunnen worden en in daglicht goed leesbaar zijn. Maar de Kyobo eReader werd lauw ontvangen door specialisten, aangezien het laden van ebooks traag gaat en het kleurenscherm tegenvalt. Wellicht zal de Bambook Sunflower dus ook niet voor de verhoopte doorbraak kunnen zorgen op de markt van de kleuren-ereaders.

(Via: The Digital Reader)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in