Safari Books neemt HTML5 ereadingplatform Ibis Reader over

0

Het Amerikaanse bedrijf Safari Books Online, een joint venture van O’Reilly Media en de onderwijstak van uitgeverij Pearson, heeft Threepress Consulting overgenomen. Threepress is de ontwikkelaar van Ibis Reader, een web app waarmee je ebooks kunt lezen in de browser.

Threepress Consulting is geen onbekende naam in de ebookwereld. Het bedrijf heeft veel kennis van ePub, CSS, HTML5 en javascript. Naast consultancy ontwikkelt het bedrijf ook applicaties. Eén van de meest bekende producten van het bedrijf is Ibis Reader, een HTML5 web applicatie waarmee ePub ebooks in de browser gelezen kunnen worden.

Nu Safari Books Online Threepress en Ibis Reader heeft overgenomen ligt het voor de hand dat het platform specifiek ingezet gaat worden voor het platformonafhankelijk aanbieden van ebooks van O’Reilly Media en Pearson Education. De joint venture beschikt al over ruim 20.000 Engelstalige ebooks op het gebied van technologie en management.

Ibis Reader was ook als whitelabel oplossing beschikbaar, maar het is niet duidelijk of de technologie beschikbaar blijft voor derden.

(via Techcrunch)

Vorig artikelBambook Sunflower: nieuwe ereader met Mirasolscherm #ces2012
Volgend artikelDigitaal lezen in bad: Fujitsu maakt het mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in