Self-publishing platform Lulu.com neemt afscheid van DRM

0

Lulu.com, één van de bekendste websites waarop-doe-het-zelvende auteurs hun boeken en ebooks in eigen beheer kunnen uitgeven, heeft aangekondigd afscheid te nemen van Adobe DRM bij de verkoop van ebooks via hun website.

Op het bedrijfsblog van Lulu valt te lezen dat toepassing van Adobe DRM bij de verkoop van ebooks via Lulu.com met ingang van 15 januari komt te vervallen.

Als reden geeft het bedrijf op dat DRM in de praktijk alleen goed (lees: gebruiksvriendelijk) werkt als de verkopende partij ook de ereading app levert, en dat is in het geval van Lulu.com niet het geval.

Overigens betekent deze beslissing niet dat ebooks die via andere retailers zoals Amazon en Apple worden aangeboden ook DRM-vrij zullen zijn, daarover heeft Lulu naar eigen zeggen verder geen zeggenschap.

De beslissing om te stoppen met Adobe DRM is goed nieuws voor lezers die hun ebooks direct afnemen van Lulu.com; zij kunnen hun ebooks nu zonder problemen lezen op alle ereaders en tablets die met ePub en/of PDF bestanden overweg kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in