‘Apple’s nieuwe iPad in productie genomen’

0

Apple is begonnen met de productie van een nieuwe versie van de iPad. Deze krijgt volgens The Wall Street Journal (WSJ) een ingebouwde camera en een snellere processor. Het apparaat zal in een van de komende maanden op de markt komen voor een vergelijkbare prijs als de huidige versie.

De laatste tijd zijn er geregeld geruchten opgedoken omtrent de komst van een opvolger van de iPad. Daarvan was er een dat het apparaat mogelijk een scherm met een hogere resolutie zou krijgen. Volgens de WSJ is het Apple uiteindelijk echter niet gelukt om de iPad 2 een scherm als dat van de iPhone 4 te geven. De nieuwe iPad zal wel lichter en dunner worden. Om videobellen mogelijk te maken komt er bovendien aan de voorkant van het apparaat een camera.

Apple verkocht tot nu toe 14,8 miljoen iPads. Schattingen over het aantal tablets dat het bedrijf in 2011 zal verkopen lopen uiteen van 27 miljoen tot 35 miljoen exemplaren. Hoewel Apple nu nog ruimschoots marktleider is, zal de opkomst van andere tablets ervoor zorgen dat het marktaandeel van het bedrijf in 2013 geslonken zal zijn tot zo’n 50 procent, volgens een onderzoeksbureau. Concurrenten als Motorola en Research in Motion werken momenteel aan tablets die een aantal functies hebben die de iPad niet heeft.

(Via: Wall Street Journal.)

Vorig artikelZomerhuis met zwembad
Volgend artikelOmzet ereaders groeit naar 8 miljard dollar in 2014

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in