Omzet ereaders groeit naar 8 miljard dollar in 2014

0

Onderzoeksbureau Yankee Group verwacht dat de wereldwijde ereaderverkopen in 2014 gestegen zullen zijn tot een bedrag van ruim 8 miljard dollar. In 2010 lag de omzet van ereaders nog op 1,9 miljard, met in totaal bijna 11 miljoen verkochte exemplaren. De dalende prijs van de apparaten is een van de grootste oorzaken voor de verwachte groei.

Volgens een rapport van Yankee Group zal het aantal ereaders dat in gebruik is vanaf nu ieder jaar ongeveer verdubbelen. Met name in Europa en Azië wordt een sterke groei verwacht. In 2010 was de VS het land met de meeste omzet in ereaders, met 57 procent van de verkopen. In 2014 zal dat gedaald zijn tot 39 procent.

Het rapport richt zich ook op de prijsontwikkeling van ereaders. In 2014 zal de gemiddelde verkoopprijs van een ereader op 114 dollar liggen, tegen 182 dollar in 2010. “Dalende prijzen, een groeiend aanbod van content en kleurenereaders zullen consumenten ervan overtuigen snel een ereader als de Kindle aan te schaffen,” aldus Dmitriy Molchanov, schrijver van het rapport en analist bij Yankee Group.

Ook de categorie tablets wordt in het rapport onder de loep genomen. De verkopen daarvan zullen tegen 2014 eveneens flink gestegen zijn. De totale omzet van tablets zal in 2014 op rond de 46 miljard dollar uitkomen. Bij de tablets is de prijsdaling naar verwachting nog sterker dan bij ereaders. In 2014 zijn tabletprijzen mogelijk meer dan gehalveerd ten opzichte van nu.

(Via: Business Wire.)

Vorig artikel‘Apple’s nieuwe iPad in productie genomen’
Volgend artikelHP kondigt TouchPad met WebOS aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in