iPad 3 wordt in eerste week van maart aangekondigd

0

Volgens diverse bronnen maakt Apple zich op om in de eerste week van maart de nieuwste versie van de iPad te presenteren. De iPad 3 brengt qua uiterlijk waarschijnlijk weinig vernieuwingen, wel krijgt het apparaat onder andere een snellere processor en een scherm met een hoge resolutie.

Website AllThingsD sprak met bronnen die meldden dat Apple begin maart een event in San Francisco zal houden waarop het nieuwste vlaggenschip van het bedrijf gepresenteerd zal worden.

Daarmee in overeenstemming zijn aanwijzingen dat er op 9 maart een nieuwe versie van iOS zal komen, iOS 5.1. Bij de iPad 2 gaf Apple eveneens tegelijk met de lancering het besturingssysteem een update. Net als bij de iPad 2 wordt verwacht dat het apparaat een week na de aankondiging in de Amerikaanse winkels zal liggen. In Europa zullen geïnteresseerden dan waarschijnlijk nog enkele weken langer geduld moeten hebben.

De iPad 3 krijgt naar alle waarschijnlijkheid beschikking over een scherm met een resolutie van 2048×1536 pixels, door Apple ook wel Retina genoemd. Bij dergelijke schermen, ook al gebruikt in de iPhone 4, is het voor het blote oog op normale leesafstand praktisch onmogelijk om afzonderlijke pixels te onderscheiden. Verder krijgt de iPad 3 een snellere processor met betere mogelijkheden op het gebied van grafische weergave. Na de lancering van iBooks Author vorige maand, waarbij afzonderlijke ebooks tot wel bijna 3 GB kunnen bedragen, is ook de toevoeging van meer schijfruimte een te verwachten vernieuwing bij de iPad 3.

(Via AllThingsD.)

Vorig artikelKB wil nieuwe boeken alleen nog maar digitaal bewaren
Volgend artikelAmazon haalt uit naar Apple in nieuwe Kindle-commercial

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in