‘Amazon verlegt focus van ereaders naar tablets’

0

Het verkoopsucces van de Kindle Fire zorgt ervoor dat internetwinkel Amazon de focus steeds meer legt op tablets in plaats van op ereaders. Enkele jaren lang was de ereader het bestverkochte product bij Amazon, maar die positie is nu ingenomen door de 7-inch tablet van het bedrijf. De productie van Kindles met een eInkscherm wordt flink teruggeschroefd, volgens bronnen van de website Digitimes.

In de tweede helft van dit jaar zal Amazon met een tweetal nieuwe tablets op de markt komen, als we de bronnen van website Digitimes moeten geloven. Een daarvan is opnieuw een 7-inch model, de ander een 10-inch model. De bronnen weten ook te melden dat Amazon de bestellingen voor schermen bij producent E Ink Holdings heeft verminderd. Dit zou betekenen dat Amazon inspeelt op de verwachte kleinere vraag naar ereaders, en een grotere vraag naar tablets.

Geruchten van de website Digitimes zijn niet altijd even betrouwbaar, maar duidelijk is wel dat het succes van de Kindle Fire gevolgen kan hebben voor de aandacht die het bedrijf aan de productie van de ereaders geeft.

(Via Digitimes.)

Vorig artikeliBooks-update met paginanummering en intuïtievere markering
Volgend artikelAmerikaanse kranten vinden moeizaam digitale verdienmodellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in