App filtert scheldwoorden uit ebooks

0

Bij bibliotheekboeken wil het in bepaalde Nederlandse regio’s nog wel eens voorkomen dat een lezer onwelvoeglijke woorden doorstreept. Bij ebooks is dat natuurlijk een stukje lastiger. Een Amerikaanse app stelt de lezer nu in staat om met een druk op de knop scheldwoorden uit een boek te filteren.

“Enjoy great books, without the profanity”, is het motto van de nieuwe app Clean Reader. In de applicatie kun je boeken aanschaffen en vervolgens aangeven welke woorden of categorie woorden uit het boek gefilterd moeten worden. Je kunt zelfs aangeven of het woord moet worden vervangen door een minder heftige variant, zodat de betekenis in elk geval hetzelfde blijft. Vooralsnog is alleen een Engelstalige variant van de app beschikbaar. Het is niet mogelijk om eigen ebooks in de app te laden.

Vorig artikelEuropees Hof: geen laag BTW-tarief op ebooks
Volgend artikelBinnenkort ook selfpublishing bij Tolino
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in