Ibooks ook voor de iPhone

0

Apple heeft gisteren vanaf het hoofdkantoor van het bedrijf de nieuwste versie van het iPhone besturingssysteem gepresenteerd. Daarbij zitten enkele interessante toevoegingen, ook op het gebied van ereading. Apple kondigde aan dat de iBooks app, nu alleen nog voor de iPad, ook voor de iPhone beschikbaar zal komen.

Steve Jobs maakte in eigen persoon bekend welke wijzigingen er in iPhone OS 4.0 zitten. Daarvan wordt multitasking als belangrijkste gezien. In de nieuwe versie kunnen er verschillende programma’s tegelijk draaien, zodat je bijvoorbeeld naar muziek kunt luisteren terwijl je een boek leest.

Dat Apple zo langzamerhand het belang van lezen in is gaan zien, blijkt ook uit het feit dat ze onder de zeven grote nieuwe functies ook het gebruik van iBooks scharen. Met deze app kunnen ook iPhone bezoekers toegang krijgen tot Apple’s iBook Store. Net als bij Amazons Whispernet technologie, kun je boeken op meerdere apparaten synchroniseren.

Nog een andere grote aankondiging is de ontwikkeling van een advertentienetwerk. Ontwikkelaars van apps kunnen daarmee eenvoudig interactieve advertenties integreren in apps en zo ook nog wat geld verdienen met hun applicaties.

Steve Jobs maakte verder bekend dat er nu zo’n 450.000 iPads zijn verkocht. Gebruikers van de iPad hebben al 3,5 miljoen apps gedownload. Ook verkocht Apple inmiddels 600.000 ebooks.

Het nieuwe besturingssysteem moet in de zomer voor de iPhone beschikbaar komen. In de herfst is de iPad aan de beurt.

(Via: Telecomwereld.)

Vorig artikeliPad review: als ereader beperkt, maar éénmaal gewend wil je niet terug
Volgend artikel‘Grote veranderingen uitgeverij zijn aanstaande’
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in