Nieuw: Literaire wandelroutes in een gratis app

0

Het Letterkundig Museum te Den Haag presenteerde afgelopen museumweekend de nieuwe app Literaire Routes. In deze gratis app komen allerlei wandelroutes rondom belangrijke schrijvers of personages uit de Nederlandse literatuur. De eerste route die met de app gelopen kan worden is de Siebelink-wandeling.

Jan Siebelink heeft een speciale band met Den Haag en situeerde er enkele van zijn populairste romans, zoals “Vera”, “Suezkade” en “Het lichaam van Clara”. De Literaire Routes App van het Letterkundig Museum neemt je mee door de straten van Den Haag en langs de gebouwen uit Siebelinks boeken. Van de Suezkade en de Laan van Meerdervoort (‘de langste laan van Europa’), langs het monumentale Gymnasium Haganum. Met de app bezoek je de Surinamestraat waar Siebelink bij het huis waar Louis Couperus “Eline Vere” schreef een wonderlijke ontmoeting had die hem inspireerde tot het schrijven van “Het lichaam van Clara”. Ook wandel je langs bijzondere plekken zoals Garoeda op de Kneuterdijk en ’t Goude Hooft op de Dagelijkse Groenmarkt. In de app vind je zowel voorgelezen fragmenten uit boeken als anekdotes en foto’s van kenmerkende locaties.

Binnenkort zal behalve deze Siebelink-route ook een Couperus-route in de app opgenomen worden. Voor de toekomst voorziet het Letterkundig Museum dat de app een verzamelplaats wordt waarin routes rond talloze Nederlandse schrijvers en dichters zijn opgenomen. Die routes zullen samen met partners van het museum ontwikkeld worden.

De app is gebruiksvriendelijk van opzet en bestaat uit een lijst met routes en een kaart waarop onderdelen van de routes worden weergegeven. Wandelaars kunnen ook hun eigen foto’s toevoegen en delen via Facebook en Twitter, en later de wandeling terugkijken via de website van het Letterkundig Museum.

De applicatie is gratis te downloaden voor bezitters van een iPhone– en Android-smartphone.

Vorig artikelKobo heeft succes waar Google faalde
Volgend artikelGeen verlichting in nieuwe Sony Reader?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in