Geen verlichting in nieuwe Sony Reader?

0

Later dit jaar zal Sony hoogstwaarschijnlijk met een opvolger van de PRS-T2 komen. Iets voor fans van het ereadermerk om naar uit te kijken. De T2 was namelijk een wat magere update van de T1, dus wordt het tijd voor Sony om wat meer vernieuwingen door te voeren. Maar als we het Franse hoofd van de IT-afdeling van het bedrijf mogen geloven zal daar geen ingebouwde schermverlichting bij komen.

Alle grote merken in de ereaderwereld hebben inmiddels een model met ingebouwde schermverlichting. Bij Kobo heet het Glo, bij Amazon Paperwhite en bij Barnes & Noble Glowlight. De techniek werkt overal min of meer hetzelfde: LED-jes aan de rand van het scherm zorgen voor een evenwichtige verdeling van het licht over het e-paperscherm.

Maar Sony-gebruikers moeten het waarschijnlijk voorlopig met een extern leeslampje doen wanneer ze in het donker willen lezen. Stéphanie Lang van Sony Frankrijk: “We vinden dat de integratie van verlichting in de randen van het scherm niet per se handig is, en zelfs de leeservaring kan verminderen. We zijn er niet op uit om dit in te bouwen.”

Sony had al eens een ereader met verlicht scherm, de PRS-700. Volgens Stéphanie Lang wezen de reacties hierop uit dat ereaders vooral in trek waren bij fanatieke lezers, die een leeservaring willen hebben die zo dicht mogelijk bij papier komt. Verlichting hoort daar volgens haar niet bij.

(Via Clubic)

Vorig artikelNieuw: Literaire wandelroutes in een gratis app
Volgend artikelRead Petite, abonnement op korte verhalen en longform journalistiek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in