The Guardian komt met prijs voor selfpublishers

0

Het zelf uitgeven van boeken door auteurs, meestal in de vorm van ebooks, is de afgelopen jaren flink gegroeid. Vooral in de Angelsaksische wereld zijn er tal van voorbeelden van succesvolle selfpublishers. Als een van de eerste gezaghebbende publicaties gaat de Britse krant The Guardian vanaf nu aandacht geven aan dat fenomeen door middel van een maandelijkse prijs.

“We kunnen niet langer negeren wat het publiek al langere tijd massaal leest, waarbij sommige zelf gepubliceerde titels beter verkopen dan traditioneel gepubliceerde boeken.” Was selfpublishing vroeger nog een vies woord, tegenwoordig wordt het als een levensvatbare optie voor auteurs gezien, aldus de krant.

Vanaf nu kunnen selfpublishers hun (Engelstalige) boeken indienen bij de organisatie van de nieuwe prijs. Een team van proeflezers stelt maandelijks een top tien samen, die vervolgens door boekenexperts gelezen worden. Iedere maand krijgt het winnende boek een officiële recensie in de online of papieren editie van The Guardian en daarmee literaire erkenning.

Hier lees je meer over de prijs.

Vorig artikeleBook.nl herstructureert: ebookverkoop onvoldoende om rendabel te zijn
Volgend artikel‘Illegale’ ebooks downloaden voortaan verboden in Nederland
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in