Boek.be start grootschalig Vlaams ebookproject

0

Met het nieuwe project ‘Uitgeverij van de Toekomst’ wil de Vlaamse boekensectororganisatie Boek.be samen met Vlaamse uitgevers en ICT-bedrijven nieuwe digitale boekvormen ontwikkelen en crossmediale businessmodellen testen.

Binnen het project worden twee ‘laboratoria’ opgericht, in samenwerking met de onderzoeksgroepen van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel.

Het ene lab zal aan de hand van de ebook-standaard ePub3 experimenteren met verrijkte ebooks, en gaat ook de mogelijkheden verkennen van web-apps op basis van HTML5 en van sociale interactie in ebooks (het uitwisselen van boekfragmenten, aantekeningen, recensies…).

Een tweede lab gaat zich bezighouden met het uitdenken en testen van nieuwe businessmodellen. Volgens Boek.be hebben de diverse boekencategorieën namelijk een ander marktpotentieel en is ook de betalingsbereidheid vaak verschillend per categorie. Daarom adviseert deze werkgroep de uitgevers over welke abonnementsvormen en uitleenformules ze best hanteren en met welke externe partijen (telecomoperatoren of internetspelers) ze hiervoor in zee kunnen gaan.

Het ‘Uitgeverij van de Toekomst’-project wordt op 1 juli 2012 operationeel, en zal vier jaar lopen. Er is een budget van 1,4 miljoen euro voor voorzien.

(Via: Gent blogt)

Vorig artikelFlipboard installeren op je Android-smartphone
Volgend artikeliPad-boek Annie M.G. Schmidt even in prijs verlaagd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in