enTourage eDGe nu ook in Nederland te koop

0

Vanaf deze week is de opvallende dualscreen-ereader enTourage eDGe ook in Nederland te verkrijgen. Tot voor kort was het apparaat enkel in de Verenigde Staten en Canada leverbaar. De ereader is een combinatie van een eInkscherm en een LCD-scherm en is vooral gericht op zakelijk en educatief gebruik.

De enTourage eDGe is uitgerust met een 9,7-inch eInkscherm en een 10,1-inch LCD-scherm. De kruising tussen een ereader en een netbook heeft verder de beschikking over 4GB geheugen, Wifi- en Bluetooth-verbinding, een geheugenkaartingang en twee USB-poorten. Het LCD-scherm is met de vinger bedienbaar, het eInkscherm met een stylus. Als bestandsformaten ondersteunt de ereader onder meer ePub en PDF. Het apparaat heeft een gewicht van 1,36 kilo en is leverbaar in vijf verschillende kleuren.

De beide schermen van de enTourage eDGe staan met elkaar in verbinding zodat documenten van het ene scherm naar het andere gestuurd kunnen worden. Ook kunnen bijvoorbeeld links naar websites in een ebook geopend worden op het LCD-scherm.

De dualscreen-ereader draait op Android. Met dit besturingssysteem kunnen gebruikers ook zelf applicaties toevoegen aan het apparaat. De eDGe biedt geen toegang tot de officiële Android Market van Google, maar enTourage heeft een eigen App Store waarin het verschillende apps aanbiedt. Onlangs riep het bedrijf ontwikkelaars op om speciaal voor de eDGe apps te gaan ontwikkelen. enTourage sloot eveneens recent diverse contracten met uitgevers van educatief materiaal voor de levering van content.

De enTourage eDGe is bij verschillende Nederlandse webwinkels te koop voor prijzen vanaf 579 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in