‘Nieuwe iPhone biedt betere leeservaring’

0

De nieuwe iPhone die op 24 juni in de VS, Groot-Brittanië, Duitsland, Frankrijk en Japan verschijnt heeft volgens de eerste reviews een flink verbeterde leeservaring. Door het speciale Retina Display heeft de iPhone 4 vier keer meer pixels per inch dan de vorige generatie iPhones.

Volgens Apple heeft het nieuwe scherm zo’n hoge resolutie dat je oog de verschillende pixels niet meer kan onderscheiden. In theorie zou dat ervoor moeten zorgen dat het scherm daardoor ook leesvriendelijker is. Volgens de eerste reviews is het dat ook.

Chris Nuttel van de Financial Times vindt dat de telefoon ‘flink verbeterd’ is ten opzichte van de voorganger. Hij signaleerde met name de ‘scherpte’ van het scherm. Volgens de Daily Telegraph overtreffen de helderheid en schermdiepte die van alle andere smartphones die ze tot nu toe gezien hebben. “Tekst is niet langer wat vaag bij de randjes, icons springen van het scherm en foto’s zien er ongelofelijk goed uit.

Bij TechRadar zien ze ook dat het nieuwe scherm een forse verbetering is: “Alles ziet er scherp en helder uit, vooral tekst. Je kunt helemaal inzoomen en je ziet nog geen onregelmatige randjes, waardoor lezen comfortabeler wordt.”

Ook TechWorld voorspelt dat mensen prettiger zullen lezen vanaf de iPhone 4: “Het hoge-resolutiescherm maakt de iPhone een relevantere ereader.” TechWorld denkt ook dat de nieuwe versie van de iBooks app, die ook naar de iPhone zal komen, eveneens zal helpen om het apparaat meer als ereader in de markt te zetten. “Lezers krijgen de mogelijkheid naadloos te wisselen tussen iPad, iPhone en desktop.”

Behalve het Retina Display, heeft de iPhone 4 ook ‘In Plane Switching’, net als de iPad, een techniek waardoor de kijkhoek van het scherm vergroot wordt. De iPhone 4 komt waarschijnlijk in juli naar Nederland.

(Via: The Bookseller.)

Vorig artikelReview Pocketbook 302: veelzijdige ereader voor veeleisende digitale lezers
Volgend artikeliRex kampt met financiële problemen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in