iRex kampt met financiële problemen

1

Het Nederlandse bedrijf iRex Technologies heeft surseance van betaling aangevraagd, meldt het FD. Tegenvallende verkopen van de DR800, de laatste telg in de iRex ereaderfamilie, hebben geleid tot de financiële problemen waarin het bedrijf verzeild is geraakt, zegt iRex-ceo Hans Brons.

Philips spin-off iRex Technologies stond aan de wieg van het elektronisch papier zoals dat nu in veel ereaders wordt toegepast. Het bedrijf lanceerde in 2006 de iLiad ereader, één van de eerste commercieel verkrijgbare ereaders waarop men ebooks kon lezen en aantekeningen kon maken.

Later volgden er updates van de iLiad en had iRex de primeur met de eerste 10” ereader, gebaseerd op een eInk scherm. iRex werd echter veelvuldig geplaagd door technische problemen en consumenten klaagden veelvuldig over de gebrekkige service die het Eindhovense bedrijf zou verlenen.

Toen vorig jaar de DR800 – een 8” ereader die in eerste instantie bedoeld was voor de Amerikaanse markt – vertraging opliep door uitlopende goedkeuringsprocedures van de FCC, miste iRex de belangrijke introductie net voor de kerstperiode, waardoor een commercieel succes uitbleef. Dat is een directe oorzaak van de financiële malaise, aldus Brons.

Het is nog niet bekend of iRex een doorstart zal maken. “Het is geen uitzichtloze situatie, maar er is geen cash en de banken zijn voorzichtig in deze tijd”, zei Brons tegen het FD.

(Bron: FD)

Vorig artikel‘Nieuwe iPhone biedt betere leeservaring’
Volgend artikelEverest EB-900: nieuwe 9,7 inch ereader
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in