Spaanse Telefónica introduceert eigen ereader

0

Het Spaanse telecombedrijf Telefónica brengt binnenkort een eigen ereader met ingebouwde ebookshop op de markt. Het apparaat, een 6-inch ereader met Sipix-scherm, zal vanaf 14 juni te koop zijn in de winkels van Telefónica’s dochteronderneming Movistar en via diverse andere verkooppunten. De ereader zal deze zomer bovendien het middelpunt worden van de reclamecampagnes van het telecombedrijf.

Telefónica’s ereader heeft onder meer wifi, 2 GB schijfruimte, een aanraakscherm, microSD-kaartingang, een Samsung 400 MHz processor en diverse ingebouwde woordenboeken. Het apparaat is in samenwerking met Mundo Reader ontwikkeld, een bedrijf dat ook andere ereaders in Spanje op de markt heeft gebracht.

Telefónica werkt samen met de grote Spaanse uitgevers en heeft zich als doel gesteld alle leescontent beschikbaar te maken via mobiele apparaten en zo een grote rol te spelen in de ontwikkeling van de digitale leesmarkt in Spanje. “Het telecombedrijf wil de adoptie van deze nieuwe leeservaring sterk helpen versnellen, om een betere toegang tot boeken mogelijk te maken en de toegang tot cultuur niet te beperken tot enkel de mensen die in de grote steden wonen.”

De Movistar Ebook bq heeft een introductieprijs van 169 euro. Na de zomer zal het bedrijf ook een 3G-versie introduceren, meldt de Spaanse krant El País.

(Via Telefónica.)

Vorig artikelBritish Library brengt duizenden 19e eeuwse boeken naar de iPad
Volgend artikelVaderdagactie eReaders.nl: win een BeBook Neo!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in