Kobo’s selfpublishing-platform klaar voor lancering

0

Na een testfase van twee maanden, wordt Kobo’s DIY-tool voor auteurs één van de komende dagen officieel gelanceerd. Eerst in het Engels, maar andere talen zullen snel volgen.

Met Writing Life stelt Kobo auteurs in staat om hun eigen ebooks te uploaden en die voor een zelf te bepalen prijs te verdelen. Ook hebben ze toegang tot statistieken die in real-time weergeven hoeveel exemplaren er verkocht worden en in welke landen.

Het programma werd de afgelopen twee maanden uitgebreid getest en is nu klaar voor de officiële opstart. ‘We zullen Kobo Writing Life wellicht in de loop van volgende week lanceren’, liet bezieler Mark Lefebvre aan Good E-Reader weten.

Kobo Writing Life komt eerst beschikbaar voor Engelstalige auteurs, maar ‘we willen meerdere regio’s bedienen door lokale versies van het platform in andere talen te lanceren’, aldus Lefebvre. ‘Zo is een Franse versie een prioriteit, want Kobo is een Canadees bedrijf en heeft Franse retailpartners zoals FNAC.’

De verwachting is dat Writing Life het komende jaar gelanceerd wordt in elk van de landen waar Kobo actief is. Daar hoort dus ook een Nederlands platform bij.

(Via: Good E-Reader Blog)

Vorig artikelEditie NL ereader zomertest
Volgend artikelDerde Belgische editie e-reading & tablet event op 26 september

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in