Mobcast: ebooks kopen via telecombedrijf

0

Digitaal lezen kan op een speciaal daarvoor gemaakte eInk ereader. Maar ook op een tablet zoals de iPad, een laptop, netbook of smartphone. Voor deze laatste categorie apparaten komt het bedrijf Mobcast met een platform waar ebooks gedownload en afgerekend kunnen worden via telecombedrijven.

In Japan is het lezen van ebooks op de mobiele telefoon of smartphone al jaren ingeburgerd. Ook in Europa en de VS ontdekken steeds meer mensen het gemak van het lezen van een ebook op een smartphone. Met de nieuwste generatie smartphones, met grote schermen tot wel 4 inch, gaat digitaal lezen prima. Ook komen er steeds meer applicaties en websites waar je digitale boeken kunt aanschaffen en downloaden naar je telefoon. Ideaal om onderweg of tijdens het wachten even te lezen.

Het Engelse bedrijf Mobcast voegt een nieuwe dimensie toe aan deze vorm van digitaal lezen. Via het Mobcast-platform kunnen mobiele telecombedrijven direct ebooks verkopen aan hun Android en smartphoneklanten welke afgerekend worden via de telefoonrekening. In het Verenigd Koninkrijk zijn T-Mobile UK en Orange UK de eerste telecomaanbieders die op deze manier ebooks aanbieden. Via de zogenaamde ‘white label’-ebookwinkels, waarbij Mobcast de techniek levert en het telecombedrijf een ‘eigen’ ebookwinkel krijgt, kunnen lezers ebooks zoeken, doorbladeren en direct kopen en downloaden naar hun mobiele telefoon.

Het platform van Mobcast bevat duizenden ebooks, waaronder ook vele bestsellers van uitgevers als Random House, Simon & Schuster, Harper Collins en Penguin. Mobcast heeft gemerkt dat klanten die digitaal lezen via hun smartphone erg tevreden zijn met deze manier van lezen. Het grootste gedeelte van de omzet komt van herhaalaankopen; een groot percentage van de klanten koopt meerdere ebooks per maand.

Het platform ondersteunt het leveren van ebooks ook voor laptop’s, pc’s en ereaders. Er wordt gewerkt aan een iPad en iPhone-versie en Mobcast verwacht gelijksoortige platforms te lanceren voor verschillende internationale verkoopkanalen en telecombedrijven.

Bron: Teleread

Vorig artikelNieuwe online conversiedienst voor ebooks
Volgend artikelSchrijftalent en crowdsourcing: ja of nee?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in