Thalia brengt opvolger OYO op de markt

0

De Duitse boekwinkelketen Thalia kondigde gisteren de tweede versie van de OYO-ereader aan. Het apparaat krijgt onder meer een verbeterd scherm en een snellere processor. De ereader zal ongeveer evenveel kosten als de eerste versie.

De OYO II komt een jaar na de introductie van de eerste OYO. De focus bij de update van het apparaat is volgens Thalia gelegd op een makkelijkere bediening en betere hardware. Naast de snellere processor krijgt de ereader ook een langere accuduur, een groter geheugen van 4GB en een sterk verbeterd contrast.

Net als de eerste generatie heeft de OYO II een 6-inch scherm van Sipix, dat met de vinger te bedienen is en een resolutie van 800 bij 600 pixels met 16 grijswaarden heeft. Het apparaat is opnieuw afkomstig van Medion, het bedrijf dat ook de eerste ereader leverde.

Thalia komt bovendien met een eigen ereading-app voor Android. Een app voor iOS staat eveneens in de planning. Deze apps worden gemaakt door het bedrijf Textunes, dat onlangs overgenomen werd door Thalia.

De OYO wordt in Nederland momenteel verkocht door boekhandel Selexyz, die een eigen ebookshop in het apparaat geïntegreerd heeft. Of de komst van de OYO II ook betekent dat Selexyz deze ereader op de markt brengt, is nog niet bekend.

(Via: Thalia.)

Vorig artikelSanoma zet sterker in op digitale producten
Volgend artikelReview Icarus Sense G2: glimt je letterlijk tegemoet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in