Google Play Books krijgt update, nu ook met ebookverhuur

0

De Google Play Books app voor iOS en Android heeft een update gekregen. In versie 1.6.0 van de app is onder andere de mogelijkheid van ebookverhuur opgenomen. Het lijkt er echter op dat er nog geen ebooks beschikbaar zijn voor de verhuur.

In versie 1.6.0 van de Google Play Books app zijn verschillende features toegevoegd. Zo is het nu mogelijk om markeringen en notities te maken in gescande boeken. Dat is met name handig voor mensen die wat oudere pdf-ebooks uit het publieke domein willen annoteren; vaak zijn deze niet beschikbaar in het ePubformaat, maar alleen als gescande pdfs.

Interessant is ook het feit dat de mogelijkheid voor boekverhuur ingebouwd is. Die werkt echter alleen in de Androidversie van de app; Apple wil immers niet dat er vanuit iOS apps betaalde transacties (waaronder het aangaan van een betaalde verhuurtermijn) gedaan kunnen worden.

Helaas is het nog niet mogelijk om te zien of en welke ebooks er inmiddels beschikbaar zijn voor verhuur: Google biedt via de Google Play Books website nog geen mogelijkheid om hier specifiek op te zoeken.

Uitgevers zijn overigens nog terughoudend met het beschikbaar maken van ebooks voor een bepaalde leenperiode, dus het zou goed kunnen dat er nog helemaal geen Nederlandse ebooks gehuurd kunnen worden via Google Play.

Vorig artikelInzet BREIN juridisch afgedekt in nieuw ebookdistributiecontract
Volgend artikelWPG en Lannoo willen ‘Spotify voor ebooks’ beginnen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in