Ereader met Mirasolscherm te zien op CES 2011

0

Het Amerikaanse technologiebedrijf Qualcomm heeft aangekondigd dat de eerste ereaders met Mirasolschermen vanaf begin 2011 commercieel verkrijgbaar zullen zijn. De nieuwe schermtechniek combineert kleur, video en een laag energieverbruik en zal een concurrent gaan worden van eInk, wat tot nu toe vooral in ereaderschermen gebruikt wordt.

Verwacht wordt dat Qualcomm in combinatie met een ereaderfabrikant op elektronicabeurs CES 2011 een eerste ereader met Mirasolscherm zal presenteren. Traditioneel gezien vormt de CES in Las Vegas de aftrap van het nieuwe jaar op het gebied van consumentenelektronica. Komend jaar zal de beurs plaatsvinden van 6 tot 9 januari.

De Mirasolschermen worden al gedurende enige tijd geregeld gedemonstreerd. Bekend is dat Qualcomm in gesprek is met diverse partners over de commercialisering van de techniek. Volgens geruchten zou onder meer Amazon een van de geïnteresseerde ereaderfabrikanten zijn.

Qualcomm ziet naast ereaders ook andere toepassingen voor de techniek. Zo zouden ook smartphones gebruik kunnen maken van Mirasolschermen. In de huidige smartphoneschermen is het vooral de achtergrondverlichting die veel energie vraagt. Met een Mirasolscherm is er net als bij eInk geen backlight nodig en zou het scherm in principe altijd zichtbaar kunnen zijn. De batterijduur van een smartphone zou zo flink verlengd kunnen worden.

(Via: Pocket-lint)

Vorig artikelEppo van Nispen: “Papier of digitaal, maakt me geen zak uit”
Volgend artikel‘Ereaders nog niet klaar voor grote organisaties’
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in