‘Ereaders nog niet klaar voor grote organisaties’

0

De ereaders van de huidige generatie zijn niet geschikt om op grote schaal in organisaties gebruikt te worden. Ook zijn de mogelijkheden op het gebied van content daarvoor nog te beperkt. Dat zijn de belangrijkste conclusies van een haalbaarheidsstudie naar het gebruik van ereaders op het ministerie van Financiën.

Uit het onderzoek van het bureau Verdonck, Klooster & Associates bleek dat de ereaders niet aan de verwachtingen en wensen van de potentiële gebruikers voldeden. Hierbij ging het bijvoorbeeld om het bewerken, versturen en beveiligen van documenten. Op het punt van de techniek liggen de ondervonden problemen vooral aan de trage elektronische inkt en de slechte doorzoekbaarheid van documenten.

Ook een eventueel digitaal platform is nog een obstakel voor een massaal gebruik van ereaders. Dat platform moet namelijk onafhankelijk zijn van de gebruikte apparaten. Volgens de onderzoekers zouden bedrijven en grote organisaties al wel bezig moeten zijn met een strategie voor de introductie van ereaders.

(Via: Computable)

Vorig artikelEreader met Mirasolscherm te zien op CES 2011
Volgend artikel46 miljoen dollar extra voor makers Kno
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in