46 miljoen dollar extra voor makers Kno

0
DELEN

De makers van de Kno, een tablet bestemd voor het onderwijs, hebben 46 miljoen dollar extra van investeerders losgekregen. Met dat geld willen ze ‘de meest krachtige tablet ooit’ produceren. In totaal is er nu meer dan 55 miljoen beschikbaar voor de ontwikkeling van de Kno.

Het apparaat, een dualscreen-tablet, moet volgens de makers nog voor het eind van het jaar op de markt verschijnen. Volgens Osman Rashid, CEO van de start-up, zal de uiteindelijke prijs van de tablet onder de 1.000 dollar uitkomen.

De Kno is volledig gericht op studenten. Die moeten op het apparaat studieboeken kunnen kopen en deze lezen zoals ze normale studieboeken lezen. Op de twee 14,1-inch schermen kunnen ze aantekeningen maken en bladeren, precies zoals in gedrukte boeken.

Voor de studieboeken willen de makers een model als iTunes ontwikkelen. Individuele studieboeken zullen in digitale vorm goedkoper worden dan in gedrukte vorm. De eerste tests met het apparaat zijn veelbelovend. Studenten die een testversie meekregen, stelden dat ze voortaan niet meer hun laptop meenamen maar alles met de Kno konden doen.

(Via: TechCrunch.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER