Waterstone’s gaat concurrentie aan met de Kindle

0

De Britse boekwinkelketen Waterstone’s is geïnspireerd door Barnes & Noble’s Nook en komt nu ook met een eigen ereader. De boekwinkelketen wil met hun eigen ereader de concurrentiestrijd aangaan met Amazon’s Kindle. Waarschijnlijk komt de ereader pas in 2012 op de markt.

In het radioprogramma ‘You & Yours’ van de BBC laat bestuursvoorzitter van Waterstone’s, James Daunt, weten dat hij de concurrentie aan wil gaan met de Kindle. Vol zekerheid vertelt hij in het programma: “Wij van Waterstone’s moeten jou een digitaal leesapparaat aanbieden die tenminste net zo goed is en bij voorkeur aanzienlijk beter, dan die van onze internetconcurrent, en je zult een veel betere koopervaring krijgen als je via ons boeken koopt.”

Waterstone’s is geïnspireerd door het succes van Barnes & Noble’s Nook. Daunt legt uit dat de Amerikaanse boekwinkelketen er in is geslaagd om marktaandeel terug te winnen van Amazon door de verbinding tussen de ereader en de boekwinkels. Barnes & Noble’s is één van de weinige boekhandels die weerstand biedt tegen Amazon’s groeiende marktdominantie in zowel fysieke als elektronische verkoop.

Daunt vertelde dat de ontwikkeling van de ereader verloopt volgens de planning en dat de release in de lente van volgend jaar zal zijn.

(Via: BBC)

Vorig artikelAmazon opent vermoedelijk een Spaanse webwinkel
Volgend artikelDefinitief Duits verbod op Samsung-tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in