Definitief Duits verbod op Samsung-tablets

0

Vandaag heeft de Duitse rechter geoordeeld dat Samsungs Galaxy Tab 10.1 en de Tab 7.7 inbreuk maken op het modelrecht van de iPad. Dit vonnis heeft tot gevolg dat de tablets verboden blijven in Duitsland.

De rechtszaak die Apple in Duitsland had aangespannen draaide om de uiterlijke gelijkenissen van de iPad en de tablets van Samsung. Apple vond dat de tablets te veel op elkaar lijken. De rechter stelde Apple in het gelijk en vond dat de Tab 10.1 te veel lijkt op Apple’s eerste iPad-model. In de rechtszaak beriep Apple zich op het ontwerp uit 2004.

Eerder oordeelde een Nederlandse rechter dat het ontwerp van Apple te algemeen is. Volgens de rechter moet elke fabrikant die een tablet fabriceert een groot scherm en ronde hoeken toevoegen aan het model. “Zij moeten feitelijk onnodige franje aan hun ontwerp toevoegen om buiten de bescherming van het model te blijven.” Bovendien zouden er voordat Apple het ontwerp uit 2004 vastlegde al tablets zijn met een dergelijk design.

Het verbod op de Samsung-tablets geldt alleen voor Duitsland, in andere Europese landen mogen de apparaten wel verkocht worden. Het is nog niet bekend of Samsung in hoger beroep gaat.

(Via: Tweakers)

Vorig artikelWaterstone’s gaat concurrentie aan met de Kindle
Volgend artikelPrimeur in Nederland: eLinea maakt sociaal delen van betaalde content mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in