Jongeren willen een ‘totaal media abonnement’

0

Uit onderzoek blijkt dat een vijfde van de Nederlanders interesse heeft in een totaal abonnement van verschillende media. Voor jongeren geldt dat maar liefst een derde hierin geïnteresseerd is. Zij willen graag één abonnement voor zowel internet, televisie en telefonie. Bovendien moet dit abonnement het legaal downloaden van nieuws, films, games en muziek bevatten.

Uit het onderzoek dat onderzoeksbureau Multiscope uitvoerde onder 1000 consumenten bleek dat het ontvangen van nieuws via een dergelijk abonnement erg gewild is. 80 procent van de respondenten is bereid geld te betalen voor het ontvangen van dagelijks nieuws. 70 procent leest dit nieuws graag op een tablet of smartphone. Rond de 80 procent is geïnteresseerd in de toevoeging van films en muziek aan het abonnement.

Tom Boersma, marketing coördinator van multiscope, ziet een kans: “Uit het onderzoek blijkt dat een groot deel van Nederland zit te wachten op een samenwerking tussen verschillende online diensten.” Hij legt uit dat de verschillende providers van elkaar kunnen profiteren als ze samenwerken want uit het onderzoek blijkt dat consumenten behoefte hebben aan één afnemer voor al hun mediagebruik.

(Via: InCT)

Vorig artikelPrimeur in Nederland: eLinea maakt sociaal delen van betaalde content mogelijk
Volgend artikelEbooks hebben in Nederland marktaandeel van 1,4%

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in