Barnes & Noble ereader in de maak

0

Barnes & Noble wil naast de iRex en de Plastic Logic ook een eigen ereader gaan verkopen. Het gerucht gaat dat de ereader Android als besturingssysteem zal gaan gebruiken. Een ander gerucht zegt dat deze in november op de markt moet gaan komen.

De ereader heeft volgens de geruchten een 6 inch eInk touchscreen en een virtueel toetsenbord zoals op Apple’s iPhone. Ook zou er een draadloze internet connectie zijn ingebouwd. Er is nog geen prijs bekend en ook nog geen mobiele provider die de eventuele 3G datastreaming gaat ondersteunen.

Deze ereader moet wel sterk afwijken van de Plastic Logic en de iRex DR800SG die eerder aangekondigd werden en die beide gebruiken van de Barnes & Noble ebookstore.

Android is het besturingssysteem van Google dat aan een duidelijke opmars bezig is. Niet alleen kiezen steeds meer smartphone producenten voor het besturingssysteem, ook netbooks en nu zelfs ereaders kiezen voor Google’s Android. Het eerste eInk scherm met Android is al gedemonstreerd op een video:

Vergelijk het startscherm in het filmpje met een screenshot van de HTC G1 die ook Android als besturingssysteem heeft

Android is een open source besturingssysteem waarin internetconnectiviteit via 3G en wifi ingebouwd zit. Ook de Android market zit ingebouwd in het systeem. Omdat het open source is, kunnen elementen naar believen toegevoegd en eruit gehaald worden. De vraag is natuurlijk welke keuzes B&N maakt. Ze willen natuurlijk zoveel mogelijk ebooks via hun eigen ebookstore verkopen, het zou logisch zijn vanuit de visie van B&N om de Android market uit het systeem te halen. Zo kun je geen ereader applicaties downloaden, die je wegleiden van de Barnes & Noble ebookstore.

Engadget heeft een schematisch plaatje van de achterzijde van de nieuwe ereader:

(Via: Gizmodo.)

Vorig artikelDe Kindle 2 en de gevaren van territoriale beperkingen
Volgend artikelCambridge digitaliseert oude werken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in