Seth Godin en Amazon beginnen ‘The Domino Project’

0

Bestsellerauteur en ondernemer Seth Godin en Amazon hebben de komst aangekondigd van The Domino Project. In dit bijzondere uitgeefmodel worden in eerste instantie zes titels door Amazon uitgegeven, waarbij Godin dient als hoofdschrijver.

Volgens Seth Godin is de nieuwe stap een fundamentele verandering in de manier waarop het uitgeven van non-fictie tot nu toe in zijn werk ging. Op zijn blog stelt hij dat hij het productieproces van een boek opnieuw wil uitvinden, nu de tussenpersonen in de keten steeds minder belangrijk worden. De lezer kan nu eenvoudig direct contact krijgen met de schrijver en de uitgevers. Daarnaast is ook de manier waarop boeken en ideeën verspreid worden veranderd ten opzichte van vroeger.

The Domino Project moet die veranderingen doorvertalen naar de manier waarop een boek tot stand komt. Onder leiding van Seth Godin zullen een aantal boeken geschreven worden door verschillende bekende auteurs, die vervolgens door Amazon uitgegeven worden.

Hoewel Amazon de feitelijke uitgever van het project is, neemt het bedrijf vooral de logistieke kant voor rekening. Dit is volgens Godin dan ook het meest vernieuwende. Op deze manier doet iedere partij waar hij het beste in is. Amazon zorgt ervoor dat het boek de lezers bereikt, Godin neemt de taak op zich om boeken of, zoals hij ze zelf noemt, ‘Idea Manifestos’ te produceren.

In augustus zorgde Godin nog voor ophef door te stellen dat zijn nieuwste boek het laatste zou zijn dat door de ‘fundamenteel defecte’ uitgeefindustrie gepubliceerd zou worden.

(Via: The Bookseller.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in