Nieuwe ereader Txtr Beagle kost nog geen tientje

0

3 jaar geleden presenteerde het Duitse bedrijf Txtr voor het eerst een eigen ereader op de Buchmesse te Frankfurt. Die ereader werd om diverse redenen nooit op de markt gebracht. Nadat de multinational 3M het bedrijf overnam, werd er echter opnieuw gewerkt aan een eigen ereader. Vandaag presenteerde het bedrijf deze op de Frankfurter Buchmesse. Txtr mikt voor de Beagle op een prijs van 9,90 euro.

De Txtr Beagle is een opvallend apparaat. Niet alleen is het verkrijgbaar voor de laagste prijs tot nu toe, nog geen tien euro, het apparaat heeft bovendien een aantal bijzondere functies. Zo maakt de 5-inch ereader gebruik van AAA-batterijen waarmee je in theorie tot bijna 2 jaar met het apparaat zou kunnen lezen. Het scherm is een oudere generatie van eInk, met 800 bij 600 pixels en 8 grijswaarden.

De ereader is, uitgezonderd het vakje voor de batterijen, behoorlijk dun met slechts 4,8 millimeter. Het apparaat weegt 128 gram, hoewel niet bekend is of dit met of zonder batterijen is. Opvallend is verder dat er geen kabels bij de ereader nodig zijn. De Beagle is namelijk uitgerust met Bluetooth. Met een Android-telefoon of tablet en de app van Txtr kun je via Bluetooth eenvoudig ebooks naar het apparaat verzenden. De Beagle ondersteunt ook Adobe DRM, maar geldt dankzij de koppeling met de Android-app niet als extra apparaat.

Txtr wil de Beagle in Europa, Azie en de VS gaan verkopen in samenwerking met telecommaatschappijen. Welke bedrijven Txtr als partner heeft is nog niet bekend.

Tegelijk met de presentatie van de nieuwe ereader heeft Txtr ook de Android-applicatie een update gegeven. De app biedt nu ondersteuning voor het versturen van ebooks via Bluetooth naar de nieuwe ereader. Je vindt de app, met Nederlandse ebookwinkel, in de Play Store.

Vorig artikelThe Silent History zoekt grenzen van boek-app op
Volgend artikelKobo zet in op verrijkte content met aanschaf softwarebedrijf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in