Duitse boekhandelaren komen met Tolino Tab

0

De Duitse alliantie van boekhandelaren die eerder de Tolino Shine op de markt brachten, hebben vandaag de komst aangekondigd van een tweetal tablets. Met een 7 inch en een 8,9 inch tablet voeren ze de druk op concurrent Amazon verder op.

Dat er ook tablets onder Tolino-vlag aan zaten te komen was al langer bekend. Vandaag, op de Frankfurter Buchmesse, presenteerden Weltbild, Bertelsmann en Thalia de Tolino Tab 7 en de Tolino Tab 8,9. Twee tablets met behoorlijk goede specificaties, voor een scherpe prijs. Vanaf halverwege november zijn ze te koop.

De 7-inch tablet van Tolino heeft een resolutie van 1.440 bij 900 pixels, een quadcore 1.6 GHz processor, 1GB RAM, 16GB schijfruimte, bluetooth, GPS en wifi. Ook bezit het apparaat een tweetal camera’s. De 8,9-inch versie heeft een scherm met 1.920 bij 1.200 pixels, eveneens een quadcore 1.6 GHz processor, 2GB RAM, en verder dezelfde specificaties als het kleinere broertje. Beide tablets draaien op Android 4.2.2. De 7-inch tablet weegt 335 gram, de 8,9 is vrij zwaar met 537 gram. De accu van beide tablets moet het 12 uur uithouden. De tablets kosten 179 en 249 euro.

Ook de Tolino Shine, de ereader, krijgt een kleine update, namelijk een iets nieuwer scherm, dat minder vaak hoeft te verversen. Volgend jaar komt er waarschijnlijk een grotere update, met een nieuw model.

De Tolino Shine kent een redelijk succes in Duitsland, met name omdat ebooks die bij de verschillende deelnemende winkels gekocht worden met een centraal account gesynchroniseerd kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in