NRC nu ook op Kindle

0

De ePaper editie van NRC Handelsblad is sinds vandaag ook te lezen op de Kindle ereader die onlangs in Nederland werd geïntroduceerd. De digitale krant is daardoor op een nog bredere range van digitale leesapparaten te lezen.

De vernieuwde NRC ePaper werd 20 oktober j.l. gepresenteerd. De digitale versie van de krant kan niet alleen op verschillende ereaders worden gelezen, maar ook op de iPhone. Kindle-bezitters vielen echter buiten de boot, aangezien de Kindle niet overweg kan met het ePub formaat waarin de NRC ePaper wordt aangeboden.

Dat probleem is nu door het NRC opgelost; naast het pdf en ePub formaat wordt nu ook een Mobipocketversie van de ePaper aangeboden. De distributie loopt niet via Amazon, maar via de downloadpagina die voor de abonnees op NRC Handelsblad Digitaal ter beschikking is gesteld.

Kindle-gebruikers kunnen hun ePaper dus met de computer downloaden en via een usb-kabel overzetten naar de Kindle. Draadloos downloaden is helaas niet mogelijk, vanwege de beperkingen die Amazon stelt aan het gebruik van het mobiele netwerk waarmee de Kindle normaal gesproken ebooks binnenhaalt.

Het Mobipocketformaat is ook voor bezitters van de iLiad een goed alternatief voor de pdf versie. De krant in dit formaat is, in tegenstelling tot de pdf versie, makkelijk te schalen (‘reflowable’).

Op dit moment gebruikt veruit de grootste groep proefabonnees de iPhone als ereader. Daarnaast is de groep met een Sony Reader groot, gevolgd door de computer en de BeBook.

De NRC ePaper staat vandaag vanaf 15.00 uur voor het eerst klaar in ePub, pdf en Mobipocket. Bekijk ook onze video review van de NRC ePaper op verschillende devices.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in