Ebookmarkt VS nadert 1 miljard dollar

0

Uit een nieuw onderzoek van Forrester Research blijkt dat consumenten over heel 2010 in de VS voor bijna 1 miljard dollar aan ebooks besteden. Het onderzoeksbureau verwacht dat dit bedrag in 2015 verdriedubbeld zal zijn tot 3 miljard. Volgens James McQuivey van Forrester is het hoog tijd dat de digitale boekindustrie serieus genomen wordt.

Op dit moment leest zeven procent van de boekenlezers in Amerika ebooks. Die zeven procent zijn echter juist de mensen die het meeste boeken lezen en het meeste geld aan boeken besteden. De gemiddelde ebooklezer leest daarbij al eenenveertig procent van zijn boeken in digitale vorm. Dat is inclusief mensen die nog geen ereader hebben en op tablets of smartphones lezen. Amerikanen die al wel een ereader hebben lezen zesenzestig procent van hun boeken digitaal.

In heel 2010 wordt er voor 966 miljoen dollar aan ebooks aan consumenten verkocht. Zelfs als er vanaf nu weinig meer zou veranderen, zou de groei naar 3 miljard in 2015 volgens Forrester makkelijk gehaald worden. James McQuivey van Forrester stelt dat bij dat bedrag uitgevers niet meer om ebooks heen kunnen. Sterker nog, digitaal zou dan de prioriteit moeten krijgen boven gedrukte uitgaves.

(Via PaidContent.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in