Kobo is overgenomen door Japanse Rakuten

0

Het Canadese ereadingbedrijf Kobo is overgenomen door het Japanse e-commerce bedrijf Rakuten. Rakuten heeft Kobo verworven voor $315 miljoen. Kobo zal onder leiding blijven van algemeen directeur Michael Serbinis.

Het bedrijf Rakuten heeft Kobo overgenomen vanwege de Europese uitbreidingsplannen. Als onderdeel van dit plan verwierf het bedrijf eerder dit jaar de Britse online winkel Play.com. Kobo blijft na de overname gevestigd in Canada. Serbinis legt uit: “Kobo zal doorgaan met het agressieve groeitraject met steun van Rakuten”.

Het bedrijf Kobo is opgericht in 2009 door Indigo Books, de grootste Canadese boekwinkelketen. Sindsdien heeft Kobo verschillende ereaders op de markt gebracht. In oktober heeft het bedrijf twee belangrijke stappen ondernomen voor de Europese uitbreidingsplannen. Kobo heeft een deal gesloten met de Britse boekwinkelketen W H Smith om ereaders aan te bieden in de winkels en is een samenwerking aangegaan met de Franse boekhandelsketen FNAC.

“Rakuten zal Kobo in staat stellen om aan de voorwaarde te voldoen om met de beste spelers in de wereld te concurreren”, aldus Heather Reisman, algemeen directeur van Indigo en voorzitter van Kobo.

(Via: The Bookseller)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in