Txtr Beagle positief beoordeeld door The Guardian

0

De Britse krant The Guardian heeft een review van de nieuwe Txtr Beagle online gezet. De Beagle is een onlangs gepresenteerde ereader die voor 10 euro verkocht moet gaan worden, in combinatie met een mobiel telefoonabonnement. Journalist Michael Grothaus bracht twee dagen met het apparaat door en was behoorlijk tevreden.

Volgens de reviewer is het apparaat op bepaalde punten prettiger in gebruik dan zijn Kindle. Zo is de ereader lichter en handzamer, en ligt hij beter in de hand. In vergelijking met de Kindle heeft het apparaat wel een stuk minder functies. Je kunt bijvoorbeeld geen aantekeningen maken, het apparaat is alleen maar geschikt om boeken mee te lezen en verder niets. Zelfs de lettergrootte kan niet direct op het apparaat gewijzigd worden, dat moet in de bijbehorende app voor smartphone of tablet.

Ebooks die je in de Txtr-app koopt kun je direct overzetten naar de ereader, via Bluetooth. Daarbij wordt de ePub of PDF omgezet in bitmap-bestanden, zodat de ereader die enkel maar hoeft weer te geven. Het is ook mogelijk om je eigen onbeveiligde ePub- of PDF-bestanden in de app te laden en naar de ereader te sturen.

Vanwege de grootte van die bitmap-bestanden heeft de Beagle een capaciteit van slechts 5 ebooks, ondanks de schijfruimte van 4GB. Voor de reviewer was dit geen probleem: “Ik heb al nooit begrepen waarom mensen 1.000 boeken op hun Kindle mee willen nemen.”

De volledige review lees je op de site van The Guardian.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in