Samenwerking tussen Foxit eSlick ereader en Barnes & Noble

0

Foxit eSlick ereader en Barnes & Noble hebben een deal gesloten om een nieuwe ebookwinkel te openen. De nieuwe ebookshop moet eSlickstore gaan heten.

De winkel zal ebooks van Fictionwise en Barnes & Noble’s eigen ebooks verkopen. De eSlickstore zal te bereiken zijn via www.eSlickBooks.com. De ebooks zullen beschikbaar zijn in ePub, PDF en het eReader formaat .pdb. De eSlick ereader kan zowel DRM-loze als met Adobe DRM beveiligde bestanden aan.

Actualitté meldt dat er geen DRM op de ebooks zit vanwege een melding in de FAQ dat je onbeperkt je ebook mag downloaden. De eSlickstore FAQ noemt wel DRM, maar in combinatie met de ereader. Er staat nergens op de site of er wel of geen DRM op de ebooks zit die verkocht worden. OVerigens is er een verschil tussen downloaden en activeren: je mag een ebookbestand wel onbeperkt downloaden, maar activeren van een ebook, zodat je het ook kunt lezen is bepaald in de DRM. Meestal kun je een ebook maar een bepaald aantal keer activeren.

Actualitté rapporteert verder dat de nieuwe firmware update die eSlick heeft uitgebracht voor haar ereader problemen oplevert met de 32MB versie van het apparaat. Er komt binnenkort een gereviseerde versie uit, heeft Foxit beloofd.

(Via: Actualitté.)

Update 15 september 2010: In tegenstelling tot wat hierboven vermeld staat, kan de eSlick ereader geen met Adobe DRM beveiligde ebooks weergeven.

Vorig artikelEreader applicatie Stanza geeft preview van versie 2.0
Volgend artikelAdobe geeft een beetje toe op DRM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in