Amazon biedt exclusieve ebooks aan via KDP Select

0

Amazon heeft een nieuwe optie voor de Kindle Owners’ Lending Library gelanceerd: KDP Select. Met dit initiatief stimuleert Amazon onafhankelijke auteurs en uitgevers hun boek minimaal 90 dagen exclusief via de Kindle uitleendienst beschikbaar te stellen. Voor KDP Select stelt Amazon een fonds van 500.000 dollar per maand beschikbaar.

De voorwaarde voor deelname is dat de digitale versie van een titel voor 90 dagen lang alleen aangeboden wordt via Kindle Direct Publishing (KDP). Het is wel toegestaan om het boek in papieren vorm aan te bieden via andere kanalen. Via het KDP-platform (KDP) van Amazon kunnen uitgevers en onafhankelijke auteurs hun eigen ebooks verkopen.

De titels die aangeboden worden via KDP Select worden opgenomen in de Kindle Owners’ Lending Library. Deze collectie van boeken kunnen gratis worden geleend zonder uitleentermijnrestricties door abonnees van
Amazon Prime. Amazon stelt een fonds van 500.0000 dollar per maand beschikbaar voor deelnemers aan KDP Select. Deelnemers krijgen een percentage van het bedrag gebaseerd op hoe vaak hun ebook uitgeleend is.

Amazon noemt op de eigen website als voordeel voor onafhankelijke uitgevers en auteurs dat zij via de uitleendienst van Amazon het groeiende aantal Amerikaanse Amazon Prime-leden kunnen bereiken. Zij kunnen bovendien een nieuwe vorm van royalty’s ontvangen vanwege het percentage van het fonds dat zij krijgen wanneer een boek wordt uitgeleend. Daarnaast heeft het bedrijf een nieuwe ‘Promotions Manager Tool’ ontwikkeld waarmee de boeken gratis wereldwijd gepromoot kunnen worden. Ten slotte krijgen uitgevers en auteurs toegang tot de informatie hoe vaak hun ebook uitgeleend wordt.

(Via: Amazon)

Vorig artikelDagblad van het Noorden verkrijgbaar op iPad
Volgend artikelGoogle onthult interactieve magazine-app Currents

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in