Google onthult interactieve magazine-app Currents

0

Google heeft gisteren de nieuwe app Google Currents gelanceerd. Met de applicatie kun je op een gebruiksvriendelijke manier door artikelen, foto’s en video’s uit verschillende bronnen bladeren. Diverse uitgevers werkten voor de lancering mee aan de app. Overige uitgevers kunnen vanaf nu ook eenvoudig hun content beschikbaar stellen in Google Currents.

De werking van de applicatie Currents is vergelijkbaar met de populaire Flipboard-app voor de iPad en sinds kort voor iPhone. Je kunt als lezer diverse bronnen aanklikken van waaruit content in de app te bekijken valt. Daarnaast kun je via Google Reader of RSS-feeds ook je eigen bronnen toevoegen, die op eenzelfde manier worden weergegeven als de rest van de content.

Meer dan 150 uitgevers hebben inmiddels al hun content in de app ondergebracht. Zo kun je bladeren door het laatste nieuws van Forbes en The Guardian, de tech-artikelen van CNet en de mooiste foto’s van 500px.

Op dit moment zijn alle bronnen in de app nog gratis, maar Google lijkt heen te werken naar betaalde content. Bij het toevoegen van nieuwe voorgeselecteerde bronnen staat namelijk nadrukkelijk vermeld “Add for free”.

Anders dan bij Flipboard, kunnen bestaande uitgevers ook makkelijk hun eigen content toevoegen aan Currents. Google lanceerde namelijk gelijktijdig Google Currents producer, waarmee iedereen zijn eigen magazine in de app kan samenstellen en vormgeven. Je kunt als uitgever ervoor kiezen om je RSS-feeds te combineren, vergezeld van bijvoorbeeld video-content en foto’s. Ook kun je eenvoudig documenten omzetten in een gebruiksvriendelijke layout door artikelen toe te voegen vanuit Google docs, ePub-bestanden of HTML-bestanden.

Google Currents is beschikbaar voor Android-tablets en smartphones en voor iPad en iPhone. Op dit moment kun je de app enkel nog in de Verenigde Staten downloaden, maar voor Android-gebruikers: het losse APK-bestand is al op een aantal plekken op internet opgedoken.

Heb je Currents geïnstalleerd? Lees dan eReaders.nl vanaf nu ook in deze app! Open deze link met je smartphone of tablet.

(Via: Google.)

Vorig artikelAmazon biedt exclusieve ebooks aan via KDP Select
Volgend artikelNieuw in digitale boekenmarkt: het tastbare ebooq

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in