10 ebooks om te lezen tijdens de Maand van het Spannende Boek

0

De Maand van het Spannende Boek is een kleine week geleden weer van start gegaan. Ieder jaar staat de boekhandel een maand lang in het thema van thrillers en misdaadromans. Bij besteding van minimaal 12,50 euro aan boeken krijg je deze aflevering gratis het geschenkboek Grijs gebied van Marion Pauw. Ter inspiratie voor thrillerfans een lijstje van 10 spannende ebooks om te lezen tijdens deze maand. Stuk voor stuk mustreads!

De geheugenman, David Baldacci
De geheugenman is weer een ouderwetse Baldacci, waarin een spannend verhaal gecombineerd wordt met goed opgebouwde personages.

Sinds hij bij een footballwedstrijd een harde klap tegen zijn hoofd kreeg, heeft politierechercheur Amos Decker een perfect geheugen ontwikkeld. Wanneer Decker op een nacht thuiskomt van een stakeout, vindt hij de lichamen van zijn vrouw, dochtertje en zwager. Vermoord. Wie de dader is, blijft in de weken en maanden daarna een raadsel. Totdat een jaar later een man zichzelf aangeeft. Decker is vastbesloten om uit te zoeken wat er die vreselijke nacht precies is gebeurd, maar de waarheid is erger dan hij ooit voor mogelijk had gehouden…

Koop dit ebook

Pompeii, Robert Harris
Een spannende roman – niet echt een thriller te noemen – over de dagen rond de uitbarsting van de Vesuvius, in 79 A.D. Harris geeft een boeiend en meeslepend inkijkje in de dramatische geschiedenis van Pompeii en de nabije omgeving.

Het is een hete, broeierige week aan het eind van augustus. De beste plaats om aan de hitte te ontsnappen is de prachtige baai van Napels. Langs de kust vertoeven de rijken van het Romeinse rijk in hun pompeuze villa’s in de badplaatsen Baiae, Herculaneum en de meest decadente: Pompeï.
Slechts één man maakt zich zorgen. De ingenieur Marcus Attilius heeft zojuist de leiding gekregen over het Aqua Augusta, het enorme aquaduct dat een kwart miljoen mensen van vers water moet voorzien. Zijn voorganger is op mysterieuze wijze verdwenen en er is een probleem met de toevoer van de Augusta – ten noorden van Pompeï, op de flanken van de Vesuvius.
Aquarius Attilius – fatsoenlijk, praktisch en integer – belooft opperbevelhebber en beroemd geleerde Plinius dat hij het aquaduct zal repareren. Maar als hij de tocht naar de Vesuvius onderneemt ondervindt hij dat er krachten zijn waar zelfs het machtigste rijk ter wereld niet tegenop kan…

Koop dit ebook

Doodskopvlinder, Tomas Ross & Corine Hartman
Gouden Strop-winnaar Tomas Ross en Corine Hartman bundelden de krachten en schreven samen deze maatschappijkritische actiethriller.

Een Nederlandse NAVO-diplomaat verdwijnt tijdens een undercoveroperatie. Met hem raakt ook een vlindergids met gecodeerde informatie over Russische aanvalsplannen spoorloos.

De Siciliaanse Carrie Montevagio leeft ondergedoken in Zeeland, op de vlucht voor een beruchte maffiabaas. Als de NAVO informatie krijgt dat de maffia betrokken is bij de verdwijning van de diplomaat, wordt Carrie gevraagd om samen met de Nederlander Adam Kaplan een Special Force-team te vormen om hem op te sporen. Onder supervisie van NAVO-topman Charles Cavendish besluit het team zich op te splitsen. Adam vertrekt naar Rhodos op zoek naar de gecodeerde gids, en Carrie zal eens en voor altijd moeten afrekenen met de maffia, en met haar eigen verleden…

Koop dit ebook

Passagier 23, Sebastian Fitzek
Passagier 23 is ideale vakantielectuur, ook vanwege het onderwerp. Alhoewel, na het lezen van dit boek wil je waarschijnlijk een cruise zo snel mogelijk van je bucketlist afstrepen.

Politiepsycholoog Martin Schwarz heeft tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Sea zijn vrouw en zoontje verloren. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er tijdens die noodlottige reis is gebeurd en Martin blijft achter als een mentaal wrak. Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een cruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten. Martin gaat terug naar het gewraakte schip en komt op het spoor van een verdwenen gewaand meisje dat is teruggekeerd naar de Sultan – samen met de teddybeer van zijn zoontje…

Koop dit ebook

Het meisje in de trein, Paula Hawkins
Met haar thriller Het meisje in de trein beleefde Paula Hawkins een stormachtig debuut in de Verenigde Staten. Nu is deze thriller in het Nederlands vertaald en kan ons land kennismaken met dit nieuwe thrillertalent. Want dat ze talent voor schrijven heeft blijkt vanaf de eerste bladzijden.

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Koop dit ebook

Tussen de regels, Donna Leon
In deze nieuwste politieroman van Donna Leon draait het allemaal om de brutale roof van oude kostbare boeken uit een bibliotheek, ongetwijfeld geïnspireerd door een recente soortgelijke diefstal in Napels.

Brunetti ontvangt een vreemd telefoontje van de directeur van de Venetiaanse bibliotheek; er zijn kostbare pagina’s gestolen uit enkele zeldzame boeken. Alle sporen leiden naar een Amerikaanse professor die onderzoek deed naar de werken. Maar de man is vertrokken en blijkt onvindbaar.

Koop dit ebook

Denken aan vrijdag, Nicci French
Denken aan vrijdag is weer een spannende thriller in de kenmerkende stijl van het echtpaar Nicci French, en biedt spanning, goed uitgewerkte personages en een pakkende vertelstijl.

Uit de Thames wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein.
Algauw blijkt dat psychotherapeute Frieda Klein een wel erg persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij het politiekorps, maar gelukkig heeft ze vrienden die bereid zijn om tot het uiterste voor haar te gaan…

Koop dit ebook

Dood de Vader, Sandrone Dazieri
Een vuistdikke thriller die je meeneemt door de straten van Rome en in de psyche van een meedogenloze moordenaar én zijn slachtoffers.

In de buitenwijken van Rome verdwijnt een kind en wordt zijn moeder dood gevonden. Colomba, een vastberaden, atletische, knappe, maar getraumatiseerde politieagente, staat onder grote druk de ontvoering op te lossen. Colomba wordt bijgestaan door Dante, hoogbegaafd en briljant en een expert in het peilen en doorgronden van menselijk gedrag. Dante gaat af op zijn intuïtie en denkt te weten wie de dader is. Maar kan Colomba daarop vertrouwen? En durft Dante de confrontatie met zijn eigen verleden aan te gaan en zijn ergste nachtmerrie onder ogen te komen? De zaak blijkt ingewikkelder dan gedacht. Het gaat niet om een enkele crimineel, maar de misdaad is verweven met een organisatie die zich bezighoudt met het manipuleren van menselijk gedrag. Is Dante wel wie hij denkt te zijn?

Koop dit ebook

Zwarte dageraad, Cilla & Rolf Börjlind
De Zweedse scenarioschrijvers Cilla en Rolf Börjlind brengen met Zwarte dageraad hun derde thriller met in de hoofdrollen Oliva Rönning en Tom Stilton. Voor de liefhebbers van een spannend verhaal met een actuele insteek.

Olivia Rönning heeft besloten terug te keren bij de politie en wordt op een zaak gezet in de provincie Skåne. In een naburig stadje is een gruwelijke kindermoord gepleegd. Een paar dagen later wordt er nog een kind gedood, deze keer in een dorpje vlak buiten Stockholm. Bij beide kinderen, de zeven jaar oude Aram en de driejarige Emelie, is de nek op dezelfde manier gebroken.
De brute moorden op de onschuldige kinderen veroorzaken een schokgolf door het hele land.

Mette Olsäter van de Rijksrecherche is betrokken bij het onderzoek. Ze verdenkt een racistische groep die bedreigingen heeft geuit naar de ouders van de kinderen.

Als een onderzoeker van het Nationaal Instituut voor Forensische Wetenschappen iets op het spoor komt, neemt ze contact op met Mette Olsäter. De testuitslag geeft de zaak een zeer onverwachte wending…

Koop dit ebook

De nacht van de vogels, Kate Mosse
Het nieuwste spannende boek van Kate Mosse, die indruk maakte met haar trilogie over de Katharen in Zuid-Frankrijk.

Sussex, 1912. Een kustgebied in de ban van storm en springtij, waar bijgeloof nog een grote rol speelt. Constantia Gifford is zeventien en woont met haar vader in hun vervallen landhuis, tussen de schamele resten van zijn voormalige museum vol opgezette dieren. Zijn ambacht is uit de tijd geraakt en Gifford is een onsympathieke, verbitterde man geworden. Volgens lokale folklore is één nacht per jaar op het kerkhof te zien wie er zal sterven. Bij de eerste slag van de kerkklok richten alle blikken zich op de kerk. Niemand ziet dat er een stuk steen opgeraapt wordt. Als de laatste slag wegsterft, ligt er een vrouw dood op de grond. Als Constantia probeert uit te vinden wie de moordenaar is, wordt ze zelf als verdachte aangemerkt. Is ze een slachtoffer van de omstandigheden of zijn er duistere krachten aan het werk? En welk geheim ligt er in het huis verborgen, tussen de stolpen van Giffords werkplaats?

Koop dit ebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in