10 miljoen uitleningen bij Online bibliotheek

0

De online Bibliotheek begon in 2014 met het uitlenen van e-books. Het aantal gebruikers groeit gestaag en deze week bereikte het platform een belangrijke mijlpaal: de 10 miljoenste e-bookuitlening was een feit. 

De collectie is inmiddels flink gegroeid en bestaat inmiddels uit 20.000 titels in allerlei genres. Om gebruikers te helpen een nieuw boek te vinden om te lezen, is er sinds kort een eigen panel, dat lezers boekentips aanreikt en attent maakt op ‘pareltjes in de collectie’.

De bibliotheek biedt vooral veel backlisttitels aan. Deze e-books worden bijna niet meer verkocht, maar genereren via de digitale bibliotheek wel omzet voor de uitgever, die per uitleen betaald krijgt. De Koninklijke Bibliotheek wil zo veel mogelijk populaire en recente titels aan het aanbod toevoegen. Daarvoor moet met uitgevers worden onderhandeld.

Het uitlenen van e-books neemt nog steeds toe. Ook het initiatief de VakantieBieb,waarmee ook niet-leden via de gelijknamige app gratis ruim zestig e-books kunnen lezen, is razend populair. In 2017 werden er via de VakantieBieb zo’n 2,2 miljoen titels geleend. De VakantieBieb opent op 1 juli weer haar deuren.

Lees een uitgebreide uitleg over e-books lenen via de Bibliotheek in ons artikel ‘E-books lenen bij de Bibliotheek, hoe werkt dat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in