10 redenen om een e-bookabonnement te nemen

2
abo-ebooks-10redenen

Ben je aan het twijfelen of een e-bookabonnement iets voor jou is? Hier vind je tien goede redenen om een e-bookabonnement te nemen.

1. Gratis proberen. Nog niet bekend met e-bookabonnementen? Je kunt ze gratis proberen. Is het toch niks voor je? De meeste abonnementsdiensten zijn maandelijks opzegbaar.

2. Goedkoop lezen. Lees je 2 e-books of twee tijdschriften per maand, dan heb je het geld van een maandabonnement op Kobo Plus of Leeslounge er al uit! Bij Leeslounge betaal je voor het reguliere tijdschriftenabonnement 9,95 per maand, bij Kobo Plus 9,99. Bookchoice kost je zelfs maar 3,99 per maand, waarvoor je een pakket van 8 e-books en luisterboeken krijgt.

3. Ontdek bijzondere pareltjes. Bij het bladeren door de lijst met boeken die je binnen je abonnement kunt lezen kom je zomaar onverwachte pareltjes tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van En uit de bergen kwam de echo van Khalid Hosseini en Notities uit de jungle van Hanya Yanagihara in Kobo Plus? En ook voor kinderen is er een eigen abonnementsdienst, namelijk Booqees met boeken voor alle leeftijden. Bij de online bibliotheek vind je zomaar De ommegang van Jan van Aken, Manhattan Beach van Jennifer Egan en Hallo muur van Erik Jan Harmens.

4. Dacht je dat abonnementsdiensten alleen oudere boeken aanbieden? Niets is minder waar. In Kobo Plus vind je bijvoorbeeld onder meer Gwendys poppenkist van Stephen King en de populaire Frieda Klein-serie van Nicci French. Ook Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse en Steeds leuker van Jelle Hermus lees je in Kobo Plus. In Bookchoice vind je in de selectie van december 2018 onder meer het recent verschenen Bestemd voor mij van Chantal van Gastel en Uitgeschakeld van Angelique Haak.

5. Tegenvallers ruil je om voor een ander boek. Is het boek waarin je bent begonnen niet wat je ervan had verwacht? Dan ruil je het toch gewoon in voor een ander.

6. Niet alleen binnen een app op je smartphone of tablet, maar ook op de e-reader! Met de dienst Kobo Plus lees je je e-books ook gewoon op je Kobo e-reader of op e-readers waar je apps op kunt installeren zoals de Icarus Illumina of de e-readers van Onyx Boox. Leeslounge kun je niet gebruiken op de Kobo maar wel op e-readers van de Icarus of Onyx Boox. In de collectie van de Bibliotheek is een groot deel geschikt voor de e-reader. Ook de e-books van Bookchoice kun je gewoon lezen op de e-reader.

7. Lezen en luisteren. Dat kan bij verschillende diensten. Het premium abonnement van Leeslounge biedt toegang tot zowel tijdschriften, stripboeken als luisterboeken. De bibliotheek heeft de Luisterbieb-app, hierin vind je behalve boeken die je alleen kunt lezen als je lid bent, ook gratis audioboeken, waaronder titels voor de leeslijst.

8. Kijk eens in de digitale collectie van de bibliotheek. Sowieso is e-books lenen bij de bieb een leuke en goedkope optie. De collectie is misschien minder groot dan bijvoorbeeld die van Kobo Plus, toch vind je er in het assortiment van zo’n 20.000 boeken genoeg leuke titels. Ben je lid van een lokale bibliotheek dan kun je ook gebruik maken van de digitale collectie. Geen bibliotheeklid? Je kunt ook lid worden van de Digitale Bibliotheek, dan kun je voor 42 euro per jaar elke 3 weken 10 e-books tegelijk lenen.

9. Ook in het buitenland. Ben je op vakantie en zijn al je boeken uit? Zorg ervoor dat je wi-fi hebt en je zet zo weer een stel nieuwe boeken op je e-reader, tablet of smartphone.

10. Het is legaal. Met een e-bookabonnement lees je zoveel je wilt, zonder daarmee de auteur of de uitgever te benadelen. Bij alle soorten abonnementsdiensten krijgen de rechthebbenden per gelezen boek een vergoeding.

Wat is jouw favoriete abonnementsdienst? Laat het ons weten in een reactie!

Vorig artikelWeek van het Luisterboek van start
Volgend artikelJochem Myjer en Hanna Verboom winnen Hebban Award voor beste luisterboek

2 REACTIES

    • Helaas gaat dat bij geen van de abonnementsdiensten. Je hebt altijd een creditcard nodig, ook bij Kobo Plus. Je kunt wel met iDeal lid worden van de Online Bibliotheek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in