Sony Ericsson Xperia arc gaat strijd aan met Retina en Amoled-schermen

0

Op de afgelopen Consumer Electronics Show te Las Vegas introduceerde Sony Ericsson een nieuwe smartphone met een 4,2-inch scherm. Dit toestel is uitgerust met een nieuwe schermtechniek die Sony ‘Reality Display’ noemt. Het bedrijf claimt dat dit scherm helderder is dan de schermen van concurrenten Apple en Samsung. Mede door het grote scherm lijkt de nieuwe Sony dus uitstekend geschikt voor digitaal lezen.

Bijzonder aan de Sony Ericsson Xperia arc is dat Sony ervoor gekozen heeft het scherm te laten aandrijven door de Sony Mobile Bravia Engine. Deze engine maakt gebruik van de techniek die ook in gelijknamige televisies wordt toegepast. De Xperia arc draait daarbij op Android 2.3 en heeft een 1 Ghz processor van Qualcomm. Het scherm komt op de markt met een resolutie van 854 bij 480 pixels. De Xperia arc is bovendien een van de dunste smartphones van dit moment en weegt met 117 gram bijzonder licht.

In vergelijking met concurrenten als de iPhone 4 en de Samsung Galaxy S wint de Xperia het in schermgrootte. De Samsung heeft een grootte van 4 inch, de iPhone van 3,5 inch. Qua pixeldichtheid blijft het Retina-scherm van de iPhone het met een resolutie van 960 bij 640 pixels echter beter doen. Ten opzichte van de 800 bij 480 pixels van het Super Amoled-scherm van de Samsung Galaxy S is de pixeldichtheid min of meer gelijk, zij het dat de Xperia een breedbeeld HD-resolutie heeft.

Andere opvallende specificaties van het toestel zijn een 8.1 megapixel camera en een speciale glaslaag waardoor er minder snel krassen op het scherm zouden moeten komen.

Voor het lezen van ebooks kun je dankzij het Android-besturingssysteem kiezen uit diverse applicaties, waaronder Aldiko (beveiligde en onbeveiligde ebooks) en de Kindle-app van Amazon. Ook heeft Bol.com een applicatie voor Android-toestellen waarmee ebooks van deze winkel gekocht en gelezen kunnen worden.

De volledige specificaties van de Sony Ericsson Xperia arc vind je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in