Tribune lanceert aggregator-app voor Windows 7-tablets

0

Het gerenommeerde Amerikaanse mediaconcern Tribune Co., dat kranten als de Chicago Tribune en de Los Angeles Times uitgeeft, komt op 31 januari met een aggregator-applicatie voor Windows 7-tablets op de proppen. De zogenaamde Mosaic-app bundelt het nieuws van Tribune’s dagbladen en geeft gebruikers de kans om nieuwsfeeds naar keuze toe te voegen.

In het beginscherm van Mosaic krijg je een mozaïek van foto’s voorgeschoteld. Na het aanraken van een afbeelding, komt de bijbehorende headline tevoorschijn. Die leidt je naar de volledige artikelpagina.

Tribune stelt in eerste instantie content uit zijn eigen kranten (Los Angeles Times, Chicago Tribune en Baltimore Sun) ter beschikking. Aangezien de Amerikaanse mediagroep ook 23 televisiekanalen bezit, wordt dat aanbod binnenkort al aangevuld met talrijke webcasts. Het is bovendien mogelijk om de Mosaic-app te personaliseren, door zelf interessante nieuws-, blog- of Twitterfeeds toe te voegen.

Conceptueel leunt Mosaic sterk aan bij populaire aggregators als Flipboard en Pulse News Reader. In tegenstelling tot die twee andere apps is Mosaic vooralsnog niet beschikbaar op de iPad, maar is het één van de eerste media-applicaties op de Windows 7-tablet. Die tablet-PC werd vorige week door Steve Ballmer van Microsoft voorgesteld op de CES-technologiebeurs in Las Vegas.

In de nabije toekomst brengt Tribune de Mosaic-app ook naar de Windows 7 Phone. Bovendien zijn er al versies voor de iPad en Android-toestellen in de maak.

Via: Engadget

Vorig artikelNook Color valt in de prijzen op CES
Volgend artikelDe 25 beste winterverhalen van 2010

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in