In het donker lezen met de ereader

0

Een vaak gehoord nadeel van een ereader is dat je altijd een externe lichtbron nodig hebt, net als bij het lezen van een boek. Tablets hebben LCD-schermen met backlight waardoor een externe lichtbron niet nodig is. Maar dankzij het Amerikaanse bedrijf FLEx Lighting is het nu eveneens mogelijk om van een ereader te lezen in net donker.

FLEx Lighting heeft een energiezuinig belichtingssysteem ontwikkeld voor ereaders. Het bedrijf voegt aan een ereader een transparante lichtgevende laag toe. Deze ultradunne laag verspreidt het licht van één of twee leds over het scherm.

Ereaders behouden met de extra laag van FLEx wel hun voordelen ten opzichte van tablets. De belichting van FLEx is erg energiezuinig met een batterijduur van een paar weken. Daarnaast maakt de techniek gebruik van voorgrondverlichting waardoor de ereader nog steeds gebruikt kan worden in de zon.

De techniek van FLEx kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen onder meer, voor de verlichting van schermen en bewegwijzering. Het bedrijf gaat zijn technologie aanbieden aan fabrikanten van ereaders. Het kan dus nog wel even duren voordat de eerste ereader met FLEx-belichting op de markt komt.

(Via: Caribbean Book Blog)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in